FLOAT STAKLO – ROMIKS


  FLOAT staklo je staklo proizvedeno pomoću float tehnologije i odnosi se na sve vrste stakla proizvedene u listovima uključujući liveno i duvano ravno staklo.


Industrija ravnog stakla i industrija završne obrade i prerade stakla proizvode proizvode od stakla za građevinarstvo, arhitekturu, automobilsku industriju i izradu nameštaja. Ravno staklo možete naći svuda – kod kuće, u automobilu, u prodavnicama i na poslu. krasi fasade zgrade, koristi se za izradu vetrobranskih stakala za automobile, zidnih ogledala za naše domove, staklene zidove i slično. nameštaj od stakla, u raznim bojama i dezenima, i dalje je veoma popularan. Unutrašnji nameštaj sa staklom može se naći svuda od vrata do kuhinje i kupatila. Laminirano sigurnosno staklo i staklene pregrade takođe igraju važnu ulogu u industriji nameštaja i enterijera.

  Najčešće korišćena vrsta ravnog stakla je float staklo koje je sada zamenjeno većinom ostalih procesa izrade stakla, kao što su sigurnosno staklo za vozila i na primer ogledalo. Oko 95% celokupnog ravnog stakla sada se proizvodi float postupkom. u to se umoči staljeno staklo koje se preleva preko rastaljenog kala. Staklo napravljeno na ovaj način ima vrlo glatku površinu i idealno je za obradu i doradu. S druge strane, liveno staklo je neprozirno kao rezultat procesa livenja i valjanja. Koristi se tamo gde transparentnost nije potrebna ili poželjna, kao što su kupatila, vrata za kuće i kancelarije ili staklene pregrade između šaltera u bankama.

  Ravno staklo obavlja širok spektar funkcija – od toplotne izolacije i od bezbednosnih primena do zaštite od sunca.

  Može se naći u raznim bojama i dezenima (bronzana, zelena, siva, azurno plava, tamno plava i naravno bezbojna).


Proizvodnja, prodaja i distibucija stakla