Parsol staklo – ROMIKS


Parsol je staklo koje se tokom procesa proizvodnje boji u masi, a to znaci da je staklena masa obojena određenom bojom već u peći. Boja stakla, osim dekorativnosti, daje Parsolu svojstvo ”upijanja” svjetlosti i toplotne energije. Time proširuje mogućnosti primjene i bogastvo izražaja. Primjenjuje se kao podloga za proizvodnju reflektirajucih stakala i ogledala, a u svom osnovnom, obliku u automobilskoj industriji, proizvodnji nameštaja, te u građevinarstvu za uređenje enterijera, dok je ugradnja u fasade smanjena zbog obaveze kaljenja radi izbjegavanja termo šokova.

  PARSOL je poluprovidno staklo, dostupno u više različitih boja – plava, zelena, siva, braon i bronza. Proizvodi se bojenjem visokokvalitetnog flot stakla tokom proizvodnje.
PARSOL stakla odlično upijaju svetlost i toplotnu energiju i tako stvaraju veoma prijatan ambijent i posebnu atmosferu prostorija. Zbog ovih svojstava se koriste za različite dekorativne namene u opremanju enterijera, proizvodnji nameštaja i visoko-kvalitetnih ogledala.


Proizvodnja, prodaja i distibucija stakla